As Oy Porthaninhovi

As Oy Porthaninhovi

Helsinki
marraskuu 2019 – helmikuu 2020

Asunto Oy Porthaninhovi Helsingin Kalliossa on Vuoden Putkiremontti 2019 -kilpailun voittaja. Projekti toteutettiin Korjauspartnereiden kehittämällä kumppanuusmallilla. Linjasaneeraus ja yleisten tilojen kehittäminen yhtiössä toteutettiin niin, että Korjauspartnerit otti vastuulleen projektinjohdon, kilpailuttamisen, rakennuttamisen, valvonnan ja suunnittelun. Mallissa otetaan urakoitsija mukaan projektiin jo suunnitteluaikana, mikä tekee urakkavaiheesta sujuvamman ja työnaikainen suunnittelu jää vähäisemmäksi. Taloyhtiön edustajat ovat luonnollisesti mukana kaikissa vaiheissa. Tämä mahdollisti tehokkaan ja joustavan tavan reagoida tämän kaltaisten remonttien aikana löytyviin yllätyksiin, kuten esimerkiksi piileviin vesivahinkoihin. Hankkeessa uusittiin märkätilat, putket, sähköt ja merkittävä osa yleisistä tiloista. Lisäksi ilmanvaihtoon ja porraskäytäviin tehtiin laaja saneeraus ja energiansäästövaihtoehtoja selvitettiin.

Kumppanuushankemallin ansiosta Porthaninhovin linjasaneeraus saatiin toteutettua aikataulussa ja budjetissa, minkä lisäksi työnlaatu pystyttiin pitämään korkeana koko projektin ajan. Samalla viestintä oli avointa osakkaiden kanssa, mikä lisää luottamusta kaikkien osapuolien välillä. Huomioitavaa onkin, että kaikki asunnot luovutettiin ajallaan ja lähes virheettöminä.

”Minulla oli isännöitsijänä useampi linjasaneeraus menossa yhtä aikaa. Ainoastaan tämä yksi oli ongelmaton minulle.” kertoo isännöitsijä Olli Paavonsalo, Realia Isännöinnistä.

Vieritä ylös